Іспанія: Пиво зі смаком хересу почали виробляти в Андалусії

Одне з міст так званого Хересного трикутника - Ель-Пуерто-де-Санта-Марія - представив оригінальну новинку, пиво, яке ферментується в бочках з-під хересу олоросо. Виробляє напій, що отримав назву 15&30, група Merino. Сімейне підприємство займається виробництвом та дистрибуцією напоїв з 30-х років минулого століття.
 
15&30 за всіма своїми характеристиками - пиво, але зі смаком вина. За словами технічного директора компанії, Франсіско Галана (Francisco Galán), робота над проектом тривала два роки. Саму ідею запозичили в англійців, які пускають бочки з-під віскі у пивне виробництво.
 
Вся технологія повністю відповідає пивній, але ферментація ведеться над чанах, а просочених ароматним вином бочках. Пиво в результаті виходить досить темне, бурштинове. І міцне – до 8 градусів. Виробники стверджують, що це чудовий напій для тапас, але найкраще поєднувати його з м'ясом.
 
Пиво розливають у пляшки з темного скла, але звичайні, а ось етикетка нагадує традиційні хересні. Вартість новинки досить висока – 2,7 євро.